середу, 23 березня 2016 р.

Всесвітній день боротьби з туберкульозом





24 березня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) по всьому світу відзначають День боротьби з туберкульозом.

В 1882 року  німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про відкриття мікробактерії (збудника) туберкульозу.

Метою Всесвітнього дня є поінформовати про глобальну епідемію туберкульозу якомога більше людейі дати всім зрозуміти, що чинити опір цій хворобі можна і треба.

Туберкульоз - це хронічне інфекційне захворювання, дуже різноманітне за проявами, яке викликається особливими мікробами - мікобактеріями, їх називають ще туберкульозними паличками, або паличками Коха

Туберкульозні палички вражають органи дихання (легені, бронхи, гортань), кишечник, сечостатеві органи, кістки, шкіру тощо.

Туберкульоз - соціальна хвороба. Услід за економічною кризою за всіх часів починалась епідемія. Останній спалах захворюваності був у середині XX століття після Другої світової війни. А 1995 року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) знову оголосила епідемію туберкульозу у всьому світі.Ситуація з туберкульозу в Україні залишається складною. В 1995 році була зареєстрована епідемія туберкульозу в Україні, і вона стрімко прогресувала.У 2013 році відбувся ріст захворюваності на туберкульоз в 1,3 рази.



Немає коментарів:

Дописати коментар